• Author
  Posts
 • #4793

  cmiN
  Participant

  Persoana A a vandut o masina inamtriculata pe numele ei in Romania unei persoane X ce a vandut-o mai departe unei persoane B de cetatenie bulgara spre a o inmatricula in Bulgaria, persoana ce a oferit in cele din urma persoanei X o procura cu drepturi depline. Persoana X a vandut mai departe masina unei persoane C, iar aceasta doreste s-o inmatriculeze in Romania.
  Problema este ca RAR nu poate elibera CIV romanesc deoarece masina nu a fost radiata pentru export (de la fisc, nu si din circulatie) si ar exista date/carte duplicate, solutia lor fiind inmanarea acestora a CIV-ului romanesc vechi (dar este la KAT in Varna sau la proprietarul Bulgar) sau radierea ei (ce nu se poate fara actele si numerele romanesti), iar persoana A si B nu pot fi contactate. Cum se poate proceda intr-o astfel de situatie? Optiunile ar fi o discutie la DRPCIV, apoi invocarea in instanta asupra imposibilitatii inmatricularii unui bun asupra caruia persoana C detine drept de proprietate.

  Inrebare bonus: pentru inmatricularea propriu-zisa, ce se poate face in cazul in care persoanei C i se cere fiscal din Bulgaria (sau nu se cere), mai ales tinand cont ca cel mai probabil masina ar putea fi deja radiata :)?

  Mentionez ca nu pot lua legatura cu fostii proprietari si nici pune mana pe actele romanesti, in schimb detin in original actele bulgaresti, masina a trecut ITP-ul si diverse verificari, nu a fost supusa sub forma vreunei ilegalitati si inmatricularea ei depinde momentan de radiere/CIV romanesc/tribunal si posibil fiscal.

  Multumesc anticipat pentru pareri!

  • This topic was modified 9 years ago by  cmiN.

You must be logged in to reply to this topic.