Etape de inmatriculare auto

Costuri si etape de inmatriculare 2014 – un ghid practic.

Acest ghid va prezinta toate etapele de inmatriculare pe care trebuie sa le parcurgeti, institutiile la care trebuie sa apelati si costurile pe care le impune inmatricularea unei masini, indiferent cum si de unde o dobanditi.

Informatiile prezentate in aceste etape de inmatriculare au fost redactate in 2014.

Etapa 1: REGISTRUL AUTO ROMAN

Prima etapa de inmatriculare presupune un drum la Registrul Auto Roman (pentru masinile cumparate din afara tarii vi se va elibera cartea de identitate, fara de care nu puteti parcurge urmatoarele etape). Veti putea verifica in felul acesta (indiferent de motivul pentru care mergeti la RAR) daca masina are vreo problema, spre exemplu daca a fost furata. De asemenea, certificatul de autenticitate are valabilitate 60 de zile, iar ITP –ul doi ani, ceea ce inseamna ca veti avea destul timp sa parcurgeti celelalte etape.

Pentru masinile aduse din afara tarii va trebui sa efectuati omologare (cu eliberarea cartii de identitate auto), autentificare si ITP, pentru autovehiculele cu vechime pana in 2004 aceasta procedura costa aproximativ 450 lei, pentru cele mai vechi, costurile cresc cu cateva zeci de lei.

Pentru masinile inmatriculate deja in Romania, va trebui sa solicitati la RAR autentificarea, care costa aproximativ 120 lei. Verificati, inainte de a ajunge la RAR cu masina, daca aceasta are inspectia tehnica periodica valabila, altfel ar fi bine s-o efectuati la un service auto autorizat de RAR, inainte de a prezenta masina in vederea efectuarii autentificarii. Exceptie de la obligatia efectuarii autentificarii la RAR o fac masinile pentru care se termina contractul de leasing, iar utilizatorul acestui contract devine proprietar. In acest caz, certificatul de autenticitate se elibereaza de RAR doar la cererea proprietarului.

In cazul in care achizitionati un autovehicul nou, de la reprezentanta sau de la dealer autorizat, veti primi documentele necesare inmatricularii din partea furnizorului , acesta avand si obligatia de a va pune la dispozitie autorizatia provizorie de circulatie si placutele cu numerele provizorii, cu care veti circula pana cand veti putea inscrie masina pe numele d-voastra. Veti scapa in felul acesta de drumul la RAR, atentie insa la unii dealeri care nu aplica folia de securizare pe cartea de identitate, ceea ce inseamna ca va trebui totusi sa mergeti pana la RAR pentru securizare.

In general, cam toate activitatile prestate de Registrul Auto Roman necesita programare in prealabil, pe care o puteti face telefonic la 021.9672 su online pe siteul rarom.ro

Etapa 2: TRADUCATOR

Aceasta etapa a inmatricularii este valabila doar pentru autovehiculele achizitionate din afara tarii noastre. Va trebui sa apelati la un traducator autorizat pentru doua dintre documentele masinii, si anume: factura de achizitie si unul din documentele din tara de provenienta, din care sa reiasa data primei inmatriculari. Factura o veti folosi la inscrierea masinii la Directia de Taxe si Impozite, iar celalalt document va fi folosit la ANAF, pentru calcularea timbrului de mediu. Aceasta etapa o sa va coste, in medie, cam 150 lei.

Etapa 3: DIRECTIA DE TAXE SI IMPOZITE (Administratia Locala)

Indiferent de metoda prin care dobanditi masina (cumparare cu factura sau cu contract de vanzare-cumparare, contract de leasing, mostenire, cedare, inmatriculata deja in Romania sau achizitionata din afara tarii) veti avea obligatia, conform Codului Fiscal, sa o declarati in vederea impozitarii, la Directia de Taxe si Impozite de care apartineti, in termen de 30 de zile de la data dobandirii.

In cazul in care veti depasi acest termen, veti fi obligati la plata unei amenzi, care in cazul persoanelor fizice este de 35 de lei, iar in cazul persoanelor juridice, 120 lei (valorile amenzilor pot sa difere de la o localitate la alta, in functie de regulile primariilor locale – amenzile prezentate aici sunt cele din Bucuresti). De asemenea, de la data declararii veti avea obligatia sa platiti impozit pentru masina respectiva, cu respectarea celor doua termene (30 martie si 30 septembrie), depasirea termenelor atragand dupa ele penalizari. Impozitul se calculeaza in functie de categoria din care face parte masina (autoturism, autoutilitara) si de capacitatea cilindrica a acesteia.

Tot aici veti achita si taxa de inmatriculare (60 lei – pentru autovehicule si remorcile cu masa totala maxima autorizata de pana la 3500 kg sau 145 lei pentru cele a caror masa depaseste 3500 kg). Atentie, pentru Bucuresti: sectoarele 2 si 4 au contract cu Posta Romana, deci puteti plati aceasta taxa si la oficiile postale, iar sectoarele 3 si 5, cu CEC Bank. Pentru sectoarele 1 si 6, trebuie sa mergeti neaparat la Directia de Taxe si Impozite.

Etapa 4: ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala)

Aici veti depune cererea pentru calcularea timbrului de mediu, pentru toate masinile care se inmatriculeaza pentru prima oara in tara noastra, pentru cele deja inmatriculate, dar pentru care nu s-a platit taxa sau a fost recuperata ulterior inmatricularii sau pentru cele reintroduse in patrimoniul tarii noastre si pentru care a fost recuperata valoarea reziduala a taxei. Cererea se depune la organul fiscal de care apartineti, urmand sa primiti decizia cu suma de plata in cateva zile (2-3 de regula), iar timbrul de mediu se calculeaza in functie de vechime, de valoarea CO2 si de norma de poluare si se plateste la casieriile ANAF sau la Trezorerie. Valoarea in lei se determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene; pentru anul acesta se va folosi valoarea de 4,4485 lei/euro. Exceptate de la plata timbrului de mediu sunt autovehiculele special adaptate pentru persoanele cu handicap, cele mostenite (fara sa fi trecut doi ani de la data succesiunii) si cele cu norma de poluare euro 6 (pana in septembrie 2014).

Tot de la ANAF veti putea obtine si adeverinta care atesta nerestituirea taxei speciale de prima inmatriculare / taxei pe poluare sau timbrului de mediu, pentru toate autovehiculele care sunt deja inmatriculate in Romania si schimba doar proprietarul si pentru care a fost platita aceasta taxa la data primei inmatriculari a acestora, fara sa fi fost recuperata ulterior de platitor. Aceasta adeverinta se elibereaza, de regula, in cateva zile de la data depunerii cererii. In cazul in care taxa a fost recuperata de catre platitor, d-voastra va trebui sa platiti timbru de mediu pentru masina cumparata, altfel n-o veti putea inmatricula pe numele d-voastra.

In cazul in care ati cumparat masina din alt stat al Uniunii Europene, va trebui sa tineti cont de sistemul comun de aplicare a TVA-ului si – in functie de categoria la care va incadrati – sa platiti TVA sau sa obtineti tot de la ANAF unul din cele doua certificate pe care le poate solicita Serviciul de Inmatriculari, respectiv “Certificatul privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi” sau “Certificat” din care rezulta ca nu se datoreaza TVA in Romania. Mai multe detalii despre aplicarea TVA-ului la achizitia intracomunitara, aici.

Etapa 5: ASIGURATOR

Indiferent ca va achizitionati masina din strainatate sau din Romania, inainte de inmatricularea acesteia pe numele d-voastra, va trebui sa intocmiti o asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA), cu valabilitate de minim 6 luni si care sa fie deja valabila in momentul in care prezentati dosarul pentru inmatriculare la Serviciul de Inmatriculari. Pretul acesteia variaza in functie de datele tehnice ale autovehiculului si de datele personale ale proprietarului. Pentru masinile care sunt deja inmatriculate in Romania si trebuie schimbat doar proprietarul, va trebui totusi sa faceti RCA pe numele noului proprietar, exceptie fac doar masinile pentru care se termina contractul de leasing si al caror utilizator devine proprietar. In acest caz, puteti folosi RCA-ul déjà existent, bineinteles daca mai este valabil.

Etapa 6: CEC Bank

Fiecare persoana care doreste sa inmatriculeze o masina pe numele sau (indiferent ca ne referim la persoane fizice, juridice sau persoane fizice autorizate) va trebui sa achite la CEC o taxa de certificat de inmatriculare de 37 lei. Atentie, pentru Bucuresti: persoanele din sectoarele 3 si 5, CEC Bank incaseaza si taxa de inmatriculare. (60 lei – pentru autovehicule si remorcile cu masa totala maxima autorizata de pana la 3500 kg sau 145 lei pentru cele a caror masa depaseste 3500 kg)

Etapa 7: POSTA ROMANA

Valabil doar pentru Bucuresti: persoanele din sectoarele 2 si 4 pot plati la oficiile Postei Romane taxa de inmatriculare (60 lei – pentru autovehicule si remorcile cu masa totala maxima autorizata de pana la 3500 kg sau 145 lei pentru cele a caror masa depaseste 3500 kg)

Etapa 8: DIRECTIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI INMATRICULARE A VEHICULELOR (Serviciul de Inmatriculari)

Dupa ce ati parcurs precedentele etape de inmatriculare va puteti prezenta la Serviciul de Inmatriculari in vederea inmatricularii masinii pe numele d-voastra. Veti prezenta la ghiseu dosarul de inmatriculare si tot acolo vi se va atribui si numarul de inmatriculare, care va poate costa 40 lei, daca nu doriti un numar anume sau 85 lei, daca aveti preferinte in alegerea acestuia.

In Bucuresti, inmatricularea unei masini dureaza, de regula, aproximativ 2 ore: dupa doua ore de la depunerea dosarului la ghiseu, va veti putea prezenta pentru ridicarea certificatului de inmatriculare, a cartii de identitate a autovehiculului si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

In cazul masinilor pentru care tocmai s-a platit timbru de mediu, inmatricularea nu se efectueaza in aceeasi zi, Serviciul de Inmatriculari trebuie sa verifice incasarea sumei de catre trezoreria statului, lucru care se face din sistemul informatic si dureaza in medie 2 zile.

Pentru provincie, dupa ce depuneti dosarul, veti primi in aproximativ doua ore o dovada de circulatie, valabila de regula 15 zile, termen in care Serviciul de Inmatriculari se obliga sa va tremita la adresa de domiciliu certificatul de inmatriculare.

De ce sa pierdeti timpul?

Stim ca poate parea un proces coplesitor si tocmai de aceea va oferim o alternativa! Apelati la o firma specializata pe activitati de inmatriculari auto, chiar daca o faceti doar pentru a solicita un sfat, o indrumare. Veti scuti in acest fel timp, nervi si bani, iar inmatricularea unei masini nu vi se va mai parea o corvoada.


Servicii inmatriculari si consultanta gratuita: 0743-290310

Etape de inmatriculare – sfaturi utile

Aveti grija sa faceti copii pentru toate actele pe care le-ati strans parcurgand toate cele 7-8 etape de inmatriculare si sa aveti cartea de identitate personala in original atunci cand va prezentati la institutiile mentionate mai sus. Iar daca nu va puteti deplasa personal, atunci persoana care va va reprezenta trebuie sa prezinte o procura semnata de d-voastra la notar. De asemenea, societatile vor fi reprezentate cu imputernicire, atat la depunerea dosarului, cat si la ridicarea actelor.

Ca si costuri suplimentare de inmatriculare, trebuie sa luati in calcul: transportul pana in tara, daca masina vine pe platforma sau combustibilul, daca vine pe roti – pentru masinile achizitionate din afara tarii, intocmirea contractului de vanzare-cumparare si a fisei de inmatriculare – in medie cam 25-30 de lei – pentru masinile second-hand care se achizitioneaza din tara, nr. provizorii suplimentare, daca actele necesare inmatricularii definitive nu sunt gata in timp util – 13 lei +9 lei – taxele CEC+ DITL sau Posta, 40 lei placutele care se platesc la ghiseul Serviciului de Inmatriculari, contra-valoarea RCA-ului care de obicei se face cu valabilitate de o luna, iar pretul lui variaza in functie de datele tehnice ale masinii.

In cazul in care aveti nelamuriri privind aceste etape de inmatriculare, ne puteti lasa un comentariu mai jos si vom face tot posibilul sa va ajutam, fie si doar cu un sfat.

  • bogdan

    Romania o tara cu taxe si mai nou etape numai la noi ca sa scoti nr rosii la o masina trebuie sa platesti 3 taxe la 2 ghisee si sa nu mai zic de asigurare ca am permis de la 18 ani si am 5 ani si ceva de condus in fiecare zi si nu 10 15 km si am platiti pt o luna 200 ron cea mai ieftina asigurare ca de unu la 40 de ani nu face accidente insa eu nu am nici unul dar sunt predispus de aceea prefer bulgaria dureaza o zi maxim 2 si ma costa 500 euro toate taxele asigurare si alte prostii pe cand la noi pt un euro 2 e 500 euro numai taxa. sa traiti bine romani

  • Valentin Vasile Acsinte

    intrebare

    am mostenit o masina, am actele de mostenire, am facut succesiunea si am platit taxele , cum pot inmatricula masina pe numele meu si care ar fi tazele??? e vorba de o Dacia Logan din 2004. Multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Inmatriculari Auto Bucuresti

      In primul rand trebuie sa inscrieti masina pe numele d-voastra, ca si mostenitor, la Administratia Locala (Directia de Taxe si Impozite Locale) de care apartineti cu domiciliul, astfel incat sa platiti d-voastra impozit pentru aceasta, apoi daca succesiunea s-a realizat in ultimii doi ani, puteti inmatricula masina, cu exceptarea de la plata timbrului de mediu, daca insa au trecut deja doi ani de la data realizarii succesiunii, veti fi nevoit sa platiti timbrul de mediu, pentru a putea inmatricula masina. Inainte de a va prezenta cu dosarul la Serviciul de Inmatriculari, trebuie sa prezentati masina la Registrul Auto Roman, pentru a obtine certificatul de autenticitate, sa intocmiti un RCA pe numele d-voastra si sa platiti taxele de inmatriculare (de talon de 37 lei si de inmatriculare de 60 de lei). Succes!

      • nicoleta

        De ce trebuie obtinut din nou certificat de autenticitate din moment ce masina a trecut deja prin aceasta etapa?Masina mostenita de mine a fost inmatriculata in octombrie 2010.

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Identificarea sau autentificarea unei masini este o procedura absolut obligatorie la schimbarea proprietarului acesteia (indiferent de forma de dobandire: vanzare, donatie, mostenire, partaj, etc) si presupune verificarea datelor de identificare. Datele trecute in actele masinii trebuie sa coincida cu cele inscriptionate pe aceasta (serie sasiu, serie motor), altfel inseamna ca masina a suferit niste modificari neacceptate de RAR. De asemenea, masina se verifica in baza de date nationala pentru furt.

  • rares

    Mai exista vreo limita pentru anul de fabricatie al unei masini cumparate din afara si care se doreste a fi inmatriculata in Romania? Se pot inmatricula orice masini, fabricate oricand ? Multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Inmatriculari Auto Bucuresti

      O sa va dau exact raspunsul pe care il ofera Registrul Auto Roman pentru aceasta intrebare, si anume :”În conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr.78/2000, vechimea de fabricaţie nu mai condiţionează acordarea omologării individuale în vederea primei sale înmatriculări în România.”

  • Mihalopolos

    Vreau sa inscriu o masina ,adusa din Grecia pe societatea mea. Ce acte imi trebuie si citi bani imi trebuie Masina este un Opel din 2006 si are capacitatea de 1400

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Masina a fost cumparata din Grecia acum de societatea dvs din Romania? Sau o aveti de mai mult timp pe societate (in Grecia) si vreti sa o mutati pe Romania? In principiu, in afara actelor masinii, va trebuie un act de dobandire pe societate (factura / invoice, contract de vanzare-cumparare), care trebuie tradus legalizat in romana.

      Cel mai mult va costa taxa de timbru de mediu, care se calculeaza in functie de vechimea masinii, norma EURO, capacitate si emisii CO2. Presupun ca masina are un motor pe benzina de 1389 cmc, Euro 4. Conform datelor gasite de noi, emisiile de CO2 sunt de 180 – 185 gr/km (in functie de echiparea masinii). In acest caz, timbrul de mediu v-ar costa 623 Euro (2773 lei). Luati acest calcul cu un caracter pur orientativ: ca sa putem calcula exact, avem nevoie de o copie dupa cartea masinii din care sa citim exact valoarea emisiilor CO2.

      Celalalte costuri de inmatriculare va duc pe la 450-550 lei, cu tot cu traducerea legalizata, plus asigurarea RCA obligatorie (care se calculeaza atat in functie de masina, cat si in functie de istoricul proprietarului). La acestea se adauga comisionul nostru (300 lei, daca serviciile se presteaza in Bucuresti) – in cazul in care doriti sa efectuam noi toate procedurile pentru societatea d-voastra. Toata procedura de inmatriculare ar dura in jur de 2 saptamani, din momentul autentificarii la Registrul Auto Roman.

      Luati in calcul faptul ca sunteti obligati sa incepeti procedurile de inmatriculare in termen de maxim 30 de zile de la data cumpararii autoturismului pe societate… In caz contrat, veti avea de platit si o amenda (120 de lei, pentru Bucuresti).

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    And here is an English (shorten) version of this page, detailing the car registration costs in Romania: http://www.servicii-inmatriculare.ro/car-registration-taxes/

  • Pingback: Actele necesare pentru inmatricularea unui autoturism (2014)()

  • Andrei Poko

    buna ziua !cum pot inmatriculao masina dobandita prin succesiune(tatal decedat)? unde trebuie sa merg si ce acte imi sunt necesare? va multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Pentru inceput aveti nevoie de: document legal ce atesta mostenirea, cartea masinii (CIV) in original, talon in original. Prima etapa o reprezinta autentificarea masinii la RAR (120 lei), care se poate realiza numai cu programare in avans (aveti pe siteul RAROM numarul de telefon ptr programari).

      Apoi, daca pana acum nu s-a platit timbrul de mediu pe aceasta masina si daca au trecut mai mult de doi ani de cand ati dobandit masina prin mostenire, veti avea de platit timbrul de mediu (la directia ANAF de care apartineti).

      Daca au trecut mai mult de 30 de zile de cand ati dobandit masina prin mostenire, veti avea de platit si o amenda la Directia Taxe si Impozite Locale (minim 35 lei), deoarece sunteti obligat de lege sa declarati la taxe si impozite masina in maxim 30 de zile de la dobandire. Dupa ce ati declarat masina la taxe si impozite, aveti de platit (la CEC sau Posta, depinde de judet / sector) taxa de certificat de inmatriculare (37 lei), taxa de numere (daca doriti sa le schimbati: 40 lei ptr numere alese aleator, 85 lei pentru numere preferentiale), taxa de inmatriculare (60 lei pentru masini de pana in 3500 kg).

      Cu toate taxele platite, plus RCA valabil minim 6 luni emis pe numele dvs, va prezentati la Directia de Inmatriculari Auto de care apartineti, pentru emiterea talonului pe numele dvs (si a numerelor, daca este cazul).

  • Silvia

    Buna ziua.

    Voi utiliza o masina cumparata din Germania, pe care doresc sa o inmatriculez pe numele surorii mele. Ea locuieste si munceste in Germania, dar are doar cetatenie romana. De ce acte am nevoie sa ma pot ocupa de inmatriculare in Romania, pe numele surorii, fara sa fie nevoie sa vina ea in tara pentru acest lucru? De ce acte am nevoie sa pot utiliza eu masina?

    Multumesc.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Buna ziua,

      In primul rand va trebuie o procura notariala din partea surorii dvs, prin care sa va imputerniceasca in vederea indeplinirii formalitatilor de inmatriculare in Romania (va avea nevoie doar de o copie de buletin din partea dvs). Procura poate fi realizata la consulatul Romaniei din Germania. In cazul in care doriti sa ne ocupam noi de inmatriculare, procura trebuie realizata in numele nostru. Restul de acte de care aveti nevoie pentru inmatricularea in Romania depind de modul de dobandire din Germania (daca este o masina cumparata acum sau mai demult de sora dvs, daca este mostenita etc).

      In Romania, pentru a utiliza autoturismul, cel mai simplu ar fi sa realizati un contract de comodat (dare in folosinta cu titlu gratuit, de la sora dvs catre dvs). Sau puteti circula pur si simplu fara nici un contract, dar in cazul acesta toate amenzile rutiere trimise prin posta vor fi adresate surorii dvs. In plus, daca nu faceti comodat, in cazul unor evenimente neplacute (accidente), va fi nevoie de prezenta proprietarului masinii (sora dvs).

      • Silvia

        Multumesc pentru raspunsul prompt. Am vazut in articolul dumneavoastra despre costruri si etape inmatriculare, toate institutiile si operatiunile ce trebuie desfasurate la acestea. Intrebarea mea este: in procura trebuie specificate toate institutiile si ceea ce trebuie facut la fiecare?
        Si inca ceva: contractul de comodat se inregistreaza la notar?

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Pentru a evita orice probleme, in procura trebuie enumerate atat institutiile statului cat si scopurile pentru care sunteti imputernicita (inmatricularea masinii, plata taxelor, inscrierea pe rol fiscal etc). De asemenea, autoturismul trebuie identificat in procura (serie motor, numar de identificare, serie si numar carte auto, numar de inmatriculare, detalii privind dobandirea). Cei de la consulat ar trebui sa stie sa il redacteze corespunzator.

          Contract de comodat nu trebuie autentificat la notar, decat daca doriti sa primeasca o data certa si sa poata fi folosit cu titlu executoriu, in cazul unor neintelegeri intre parti.

  • Silvia

    Am inteles. Acea procura nu se poate intocmi decat la Consulatul Romaniei? La un notar german, nu?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Un notar german va intocmi procura in limba germana. Pentru a putea fi folosita in Romania, procura de la notarul german trebuie apostilata in Germania si apoi tradusa legalizat in Romania. Este mai probabil sa intampinati probleme in Romania cu o astfel de procura. Nu pentru ca nu ar fi legala, ci din cauza necunostintei unor functionari sau a interpretarilor gresit traduse.

  • Silvia

    Masina vine pe platforma, fiindca in Germania e radiata. Nu are numere de inmatriculare. Pentru transport pe platforma, masina fara numere de inmatriculare vechi care sa fie predate la serviciul inmatriculari la noi, este necesara dovada? Multumesc mult pentru suport.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Cu placere :-)

      Daca masina este adusa pe platforma, este necesar documentul CMR din partea transportatorului. Daca nu exista acest document CMR (contract de transport rutier), acesta poate fi inlocuit cu o declaratie notariala a proprietarului prin care se atesta faptul ca masina a fost adusa in Romania pe platforma.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      In plus, daca masina a fost inmatriculata in Germania pe numele surorii dvs, apoi a fost radiata si este adusa acum in Romania, veti avea nevoie de la sora d-voastra de un certificat fiscal care sa ateste faptul ca dansa si-a platit impozitul pe masina in Germania pana la data la care este adusa in Romania. Altfel riscati ca autoritatile romane sa ii solicite sa plateasca impozitul pe masina de la data dobandirii in Germania, nu de la data inscrierii in Romania.

  • Silvia

    Masina e cumparata acum 2 zile, status de radiata din circulatie in Germania. Mai este necesar certificat fiscal?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Nu. Acel certificat era necesar doar daca masina ar fi fost o perioada inmatriculata in Germania pe numele sorei dvs.

  • cata

    salut ! ma framanta o intrebare si inca nu am gasit nicaieri un raspuns , am cumparat o masina din romania inmatriculata si acum vreau sa o transcriu pe mine , am scos anaf , am platit toate cele doar ca am observat ca in carte si in certificat e fosta adresa a proprietarului (el intre timp are alta adresa) si mi a dat fiscalul de pe adresa din buletin , este valabil acel certificat fiscal ? multumesc anticipat

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Totul ar trebui sa fie OK cu inmatricularea daca adresa din buletinul vanzatorului coincide cu adresa vanzatorului din contractul de vanzare – cumparare (cu dvs) si cu adresa din certificatul fiscal, chiar daca in carte / certificatul de inmatriculare figureaza cu adresa veche. De asemenea, verificati ca in toate actele CNP-ul vanzatorului sa fie acelasi.

  • miki

    salut .Am un peugeot de italia cat ma costa imatricularea in romania si care este durata. Euro-3 ,cilindrata-1997,imatriculata-2/05/2002,alimenrare -matorina, 66 KW, 1585 kg.Va multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Ca sa putem calcula timbrul de mediu, trebuie sa cunoastem modelul de Peugeot (206, 306 etc) pentru a afla valoarea emisiilor CO2. Puteti afla si d-voastra costul timbrului de mediu folosind calculatorul de emisii CO2: http://www.servicii-inmatriculare.ro/emisii-co2-calculator/

      In afara timbrului de mediu, veti avea de platit taxele mentionate mai sus in articol. Puteti calcula totalul taxelor raspunzand la intrebarile din acest chestionar online privind celalalte taxe de inmatriculare: http://www.servicii-inmatriculare.ro/taxe-inmatriculare/

      In sine, toata procedura de inmatriculare dureaza 7-10 zile, din momentul in care ati obtinut certificatul de autenticitate de la RAR (pentru a-l obtine, trebuie sa faceti o programare la RAR – in functie de sucursala aleasa, puteti fi programat a doua zi sau peste 1-2 saptamani, depinde de judet / alte programari RAR din acel moment).

  • Mihai

    Salut ! In 2007 am cumparat o masina Toyota Yaris , aflidu-ma in Grecia ,la munca . Acum am radiat-o si m-am intors in Romania . Masima e fara placute , au fost predate , am plecat cu ele in Grecia. 1298cm volum motor , 64Kw , 1480 kg , benzina ,cat ma va costa inmatricularea in Romania si care este procedura de inmatriculare . Va multumesc.

  • dan

    e obligatoriu rar ptr masina cumparata din acelasi judet ?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Da, verificarea RAR este obligatorie pentru toate masinile ce isi schimba proprietarul, indiferent de judet.

  • George

    Buna ziua,

    Doresc sa vand masina (deja inmatriculata in RO) si sa pastrez placutele de inmatriculare. Cum procedez?

    Multumesc
    GEorge

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Buna ziua,

      Numerele de inmatriculare nu mai pot fi rezervate, asa cum se putea odata. Tot ce puteti face este sa vindeti masina, noul proprietar sa schimbe numerele iar d-voastra sa inmatriculati imediat alta masina cu numerele vechi.

  • Bozsitz Robert

    Buna ziua! Am mostenit o masina in urma cu cateva luni, intrebarea mea este daca masina nu a fost inmatriculata niciodata in Romania poate fi scutita de taxa de timbru conform legii in vigoare? Va multumesc anticipat!

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Legea spune ca masinile dobandite prin mostenire sunt scutite de la plata timbrului, fara sa specifice vreo diferenta intre masinile deja inmatriculate in Romania si cele ce nu au fost niciodata inmatriculate in Romania.

  • mishka

    Asi fi dorit sa aflu cit ar dura transcrierea masinei de pe vinzator pe mine? E drept ca se face in juru la 7 zile? Daca da de ce asa greu?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Da, toata procedura de inmatriculare dureaza aproximativ 7 zile, din cauza timbrului de mediu (verificarea platii timbrului nu se face pe loc la ghiseu, trebuie sa depuneti cerere si sa asteptati raspunsul, iar aceasta procedura dureaza).

  • Lupus Malusum

    Buna! cat ma costa inmatricularea unui autoturism in romania? date tehnice: 1956 cc, diesel, 96 kw (131CV), CO2: 129 g/km, Euro 5, anul 2010, ca persoana fizica.
    Multumesc.

  • ADI

    Salut,am achizitionat o masina din germania,are numere straine valabile o luna de zile.Cand ma prezint la inmatriculare daca numerele sunt inca valabile si are asigurarea pe germania,trebuie sa fac si aici asigurare?,,,

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      La inmatriculare trebuie sa aveti asigurare RCA valabila minim 6 luni, emisa pe numele noului proprietar (numele d-voastra). Legea va obliga sa inscrieti masina pe rol fiscal in maxim 30 de zile de la data dobandirii (inscrierea pe rol fiscal nu inseamna neaparat si inmatricularea in circulatie pe numele d-voastra).

  • vlad

    am cumparat o masina imatriculata in romania, nu am imatriculat o pe mine, acum vreau sa o revand pot fi probleme la imatriculare avand in vedere se schimba proprietarul inainte de imatriculare

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Legea nu va obliga sa inmatriculati in circulatie masina pe numele d-voastra, ci doar sa o aveti inscrisa fiscal pe numele d-voastra. Daca nu o aveti inscrisa pe rol fiscal pe numele d-voastra si nu aveti contract de vanzare – cumparare, practic nu sunteti proprietarul masinii dpdv legal, deci nici nu aveti cum sa o vindeti. Masina trebuie inscrisa pe rol fiscal pe numele d-voastra, apoi o vindeti si o radiati fiscal de pe numele d-voastra.

  • Raluca Mihaela

    Bunaziua, daca am masina deja inmatriculata pe numele meu si vreau sa-i pun doar numere preferentiale de ce acte am nevoie?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Pentru a schimba numerele cu unele preferentiale, tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti cu cartea masinii, talonul, buletinul si placutele cu numerele vechi la Directia Inmatriculari de care apartineti, platiti taxa de numere preferentiale (85 lei) si obtineti placutele cu noile numere.

  • petre

    vreau sa cumpar o masina neradiata inca din suedia cat pot sa mai circul cu ea in romania si cand expira perioada ce trebuie sa am pt inmatriculare ???

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Legea spune ca sunteti obligat sa inscrieti masina la administratia financiara pe numele d-voastra in maxim 30 de zile de la data achizitiei, in caz contrar sunteti pasibil de amenda.

  • angelescu

    am o duba euro2 din 2000 cu motor 2800 cam cit mar costa inmatricularea? Multumesc mult.

  • sorin

    Buna ziua , am facut cu tatal meu contract de vanzare cumparare si am facut asigurarea pe numele lui … cat timp pot merge pe asigurarea tatalui meu .. fara sa trec si talonul pe numele lui ca am de platit taxa si nu stiu cand fac rost de bani. Am intrebat la societatea de asigurari si mi-a zis ca pot depasi 30 de zile ca nu e nicio problema…

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Legea spune ca sunteti obligat sa inscrieti (fiscal / inmatriculare) masina pe numele d-voastra in maxim 30 de zile de la data dobandirii. Daca depasiti termenul de 30 de zile la inscrierea pe rol fiscal, sunteti pasibil de amenda. Daca depasiti termenul de 30 de zile la inmatriculare (trecerea talonului pe numele d-voastra), legea nu prevede penalizari (de aceea cei de la societatea de asigurari v-au spus ca nu e nici o problema).

      • sorin

        eu i-am vandut masina tatalui meu din cauza la asigurare fiind foarte mare… si talonul este pe numele meu si asigurarea pe numele tatalui la fiscal am trecut-o pe numele tatalui … doar ca imi este frica daca trec cele 30 de zile sa ma opresca politia sa-mi zica ca asigurarea nu este valabila din cauza ca nu este pe numele proprietarului din talon

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Asigurarea este valabila pentru ca a fost intocmita pe numele proprietarului (tatal d-voastra), existand acel contract de vanzare – cumparare. Politia poate descoperi ca au trecut 30 de zile de la data instrainarii fara sa fi incheiat procedura de inmatriculare pe numele tatalui, dar asa cum spuneam legea nu prevede penalizari (va obliga sa inmatriculati masina in 30 de zile, dar nu spune ce se intampla daca nu faceti aceasta).

          Pe de alta parte, o asigurare incheiata pe numele d-voastra nu ar fi valabila pentru ca masina nu va mai apartine.

          • sorin

            aici poate sa zica ca asigurarea nu este valabila ca nu este trecut in talon noul proprietar pentru care a fost incheiata asigurarea obligatorie … poate sa ma penalizeze ?

          • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

            Asigurarea este valabila pentru ca este facuta pe numele proprietarului de drept, circulati cu o copie a contractului de vanzare cumparare si le aratati ca masina a fost instrainata catre tatal d-voastra, aceeasi persoana care apare si pe RCA. In cel mai rau caz se pot lega de noul proprietar (tatal d-voastra) pentru ca nu a finalizat inmatricularea (schimbarea de talon) in termen de 30 de zile.

  • Adrian

    Buna ziua, am cumparat de la o firma din Romania, o masina SH adusa pe platforma.
    Am factura, atat cea din Romania cat si cea din strainatate, cartea de identirtate originala a masinii.
    Trebuie sa traduc vreun document?
    In fisa de inmatriculare, ce se trece la vanzator, avand in vedere ca masina fiind radiata si adusa pe platforma nu a fost inregistrata fiscal de vanzator, fiind considerata marfa.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Buna ziua,

      Se traduce unul din documentele masinii din tara de provenienta (carte / talon), din care sa reiasa care este data primei inmatriculari. In fisa de inmatriculare se trece doar cumparatorul (cu viza de inscriere), iar vanzatorul trebuie sa puna la dispozitie copie de pe certificatul de inregistrare al societatii care sa ateste ca firma respectiva are ca obiect de activitate vanzarea de autovehicule. In caz contrar firma trebuie sa puna la dispozitie un certificat fiscal.

  • Mihaela

    As dori sa cumpar un motor din Grecia si sa-l inmatriculez in Rom.Mentionez ca motorul necesita reparatii pt ca fost lovit in accident,Intrebarea mea este:as putea face inmatricularea fara sa aduc motorul in tara? si care este procedura de inmatriculare in acest caz.Cat dureaza procedura de inmatriculare a unui motor in Rom?Multumesc anticipat.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Nu puteti sa efectuati inmatricularea in Romania fara sa aduceti motorul din Grecia, deoarece primul pas spre inmatriculare il reprezinta verificarea masinii / motorului la Registrul Auto Roman, obligatorie pentru orice inmatriculare. Verificarea RAR presupune atat verificarea autenticitatii cat si verificarea tehnica, deci nu veti putea trece de aceasta verificare daca motorul este lovit.

  • Sebi

    Am si eu o nelamurire si sper ca poate ma voi lamuri aici…. am cumparat o masina inmatriculata in spania pe numele unui cetatean roman cu rezidenta in spania, acesta a vandut masina unei persoane din arges (probabil cand a fost acasa in concediu) cu contract de vanzare-cumparare romanesc, persoana din arges care mi-a vandut masina mi-a dat fiscalul si am facut si fisa de inmatriculare vizata la primaria de care apartine…. intrebarea mea este daca mai am nevoie de fiscalul proprietarului din spania la politie pentru inmatriculare definitIva in romania. Va multumesc anticipat.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Daca adresa vanzatorului din contractul de vanzare – cumparare al masinii este din Spania, nu mai este nevoie de certificat fiscal din partea acestuia. Daca adresa vanzatorului este din Romania, vi se cere si certificat fiscal din partea vanzatorului.

      • Sebi

        Buna ziua! Multumesc pentru raspuns, se pare ca imi trebuie fiscalul proprietarului din acte. O idee cum as putea rezolva?…. Ma gandesc daca o audienta la comandantul serviciu inmatriculari Dambovita m-ar ajuta(tinand cont ca masina o am deja la taxe si impozite deci fiscal masina este luata in evidenta iar actul de vanzare dintre proprietar si intermediar a fost facut in data de 18.02.2013 cand parca nu era nevoie de fiscalul celor ce aduceau masini de afara)… sau mai exista o a-2-a varianta la care m-am gandit(mai costisitoare): sa fac un drum in Spania la proprietarul din acte, sa ii fac contract de vanzare/cumparare cu care sa ma scad la primarie cu masina(el deja o are in spania pe numele lui deci nu mai trebuie sa o ia in evidenta aici) iar el sa imi faca contract de vanzare/cumparare model spaniol… cu alte cuvinte sa o iau de la inceput, adica eu vand masina in Spania dupa care o cumpar din Spania si in mod normal in Romania nu am nevoie decat de fiscalul meu.. Pentru a-2-a varianta imi este teama(cu toate ca ar fi legala) sa nu ma lovesc de refuzul inmatricularii masinii deoarece in baza de date masina figureaza cu actele de vanzare anterioare. Va rog daca puteti sa imi sugerati cum sa procedez!

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Ati incercat sa inmatriculati masina in circulatie fara fiscalul vanzatorului? Merita incercat, fiscalul este cerut in principal pentru inscrierea masinii la taxe si impozite, dar d-voastra o aveti deja inscrisa acolo si este posibil sa va primeasca fara fiscal la serviciul de inmatriculari.

          • Sebi

            Asa consider si eu(sau speram) , dar am intrebat ieri si am nevoie si de acel fiscal(fisa de inmatriculare)…. cel putin la noi in Dambovita, in Arges am inteles ca s-ar putea si fara… ciudata treaba asta cu diferentele de legi(cerinte) de la un judet la altul. Taxa am evitat sa o platesc de teama sa nu raman si cu masina si cu taxa platita… pana la urma daca nu voi gasi nici o rezolvare o sa inmatriculez masina pe Bulgaria iar dupa expirarea asigurarii o trec pe Romania. Multumesc foarte mult pentru raspunsurile date si cred ca este de apreciat ca mai sunt persoane care isi bat capul si pentru problemele altora.

  • mihai

    buna ziua! locuiesc in italia am un fiat punto evo 2011 euro 5 1285 cc 75 cv an 2011 pe numele tatalui meu vreau sa o inscriu in romania pe numele unchiului meu pot aduce masina pe roti in tara cu imputernicire de la tata sa vand masina unchiului.masina o voi aduce radiata ptr export cu asigurare pe o luna.as vrea sa stiu cat ma costa toata inmatricularea cu taxe cu toata nebunia care trebuie facuta cu asigurare,si daca trebuie sa am impoyitul platit aici la zi va multumesc!!as dori sa stiu pretul total si apoi tariful vostru ptr a va ocupa de nebunia asta in locul meu va multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Va rog sa folositi acest calculator al taxelor si al documentelor necesare, pentru a estima exact tot ce aveti nevoie pentru inmatriculare, inclusiv comisionul nostru: http://www.servicii-inmatriculare.ro/taxe-inmatriculare/

      Pentru a estima valoarea timbrului de mediu (taxa de prima inmatriculare), puteti folosi acest calculator: http://www.servicii-inmatriculare.ro/emisii-co2-calculator/

      In mod normal, la inscrierea masinii la taxe si impozite in Romania vi se va cere un certificat fiscal din partea vanzatorului, deci ar trebui sa aveti taxele platite la zi in Italia, daca adresa tatalui din contractul de vanzare – cumparare este cea din Italia.

  • Andrei

    Vreau sa-i las masina tatalui meu. Cum trebuie sa procedez ? prin vanzare-cumparare,mostenire sau pur si simplu prin cedare respectand toate etapele de inmatriculare.Masina are taxa auto recuperata.Va multumesc, astept raspuns urgent.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Prin mostenire nu aveti cum, ar presupune decesul d-voastra… Puteti sa i-o lasati tatalui d-voastra fie prin vanzare – cumparare (caz in care va trebui sa platiti din nou taxa auto), fie printr-un contract de comodat (dare in folosinta catre tatal d-voastra, cu titlu gratuit, caz in care ramaneti in acte proprietarul masinii).

  • Raluca

    Inmatricularea unei masini se poate face numai in localitatea de domiciliu ( adresa din buletin )? locuiesc in Bucuresti dar nu am buletin de Bucuresti si vroiam sa stiu daca o pot inmatricula in Bucuresti. Multumesc!

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Inmatricularea poate fi facuta doar la serviciul de inmatriculari pe raza caruia se afla adresa d-voastra din buletin.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Pentru a efectua ITP-ul in Romania trebuie sa prezentati o asigurare valabila din Spania. In plus, ITP-ul este valabil doar in Romania, daca mergeti cu masina in Spania (cu numere de Spania) va trebui sa faceti si acolo revizia tehnica.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Ca sa deplasati masina pe roti la RAR aveti nevoie de numere valabile si de RCA. Daca nu aveti numere valabile, o puteti deplasa la RAR pe platforma.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Daca nu mai aveti numerele de Germania, trebuie sa dati o declaratie pe propria raspundere la notar prin care declarati ca masina a fost adusa pe platforma (fara numere). Legat de certificatul fiscal al vanzatorului, in mod normal va trebuie si acest document.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Trebuie sa obtineti acea dovada pentru ca este teoretic posibil ca vanzatorul sa fi obtinut in instanta recuperarea taxei, dupa ce aceasta a fost platita.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Trebuie sa urmati procedura standard de vanzare – cumparare, urrmand pasii descrisi in articolul de mai sus.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Da, acum va trebui sa platiti timbrul de mediu, chiar daca la data primei inmatriculari masina a fost scutita de la plata timbrului. Legea spune ca acest timbru trebuie platit pentru toate autoturismele ce fac obiectul unei inmatriculari, daca acest timbru nu a fost platit anterior.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Deoarece masina are mai putin de 6000km, ea intra in categoria autoturismelor noi (nu second hand), drept urmare nu se aplica regimul de TVA specific bunurilor second hand. Nu prea aveti alta solutie decat sa platiti TVA la valoarea facturata sau sa mai faceti inca 2300 km cu ea astfel incat sa devina masina second-hand…

    • sorin

      atunci cand vine facut rar ul unei masini, km ei sunt inregistrati undeva? va multumesc.

      • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

        Scopul verificarii RAR il reprezinta verificarea autenticitatii masinii
        si eventual omologarea de tip, nu verificarea nr de km parcursi cu ea.
        Este posibil ca RAR sa inregistreze nr de km parcursi, in scop mai degraba statistic. Atunci cand declarati masina la finante, numarul de km este declarat pe propria raspundere, nu pe baza unei hartii emise de RAR.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Nu puteti retrage actele, insa puteti face inca un contract de vanzare – cumparare, vanzand masina inapoi tatalui d-voastra (fara sa o inmatriculati in circulatie pe numele d-voastra). Apoi il treceti iarasi pe tatal d-voastra ca proprietar la taxe si impozite, cu procura din partea acestuia. Apoi, dupa decesul tatalui d-voastra, faceti succesiune si inmatriculati masina fara sa platiti taxa de mediu.

    • adi

      multumesc
      daca optez sa o pastrez, pe termen mai lung, inregistrata pe numele meu doar la fisc, pana cand as plati taxa (inteleg ca nu sunt mari riscuri cu politia), e un risc suplimentar la iesirea din tara?

      • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

        Pai nu prea puteti sa iesiti cu masina din tara daca talonul nu este pe numele d-voastra, decat daca aveti procura notariala de la proprietarul din talon, prin care vi se acorda acest drept in mod explicit. De asemenea, procura ar trebui tradusa legalizat si in limba folosita in tara in care aveti de gand sa circulati (un politist grec nu va intelege ce scrie in procura scrisa in romana, el va intelege doar ca numele d-voastra nu este acelasi cu cel de pe talon si i se va parea suspect).

        Legat de riscurile pe care vi le asumati daca nu finalizati inmatricularea in 30 de zile, conform articolului 11 din OUG 195/2002, “(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.”. Conform articolului 101, neindeplinirea acestor obligatii “constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni”. Practic, in cazul in care circulati cu autoturismul dupa expirarea termenului de 30 de zile, sunteti pasibil de o amenda civila constand in 6-8 puncte de amenda.

        Dar, practic vorbind, politistul care va opreste in trafic ar trebui sa stie cumva ca d-voastra ati cumparat masina si ati depasit termenul de 30 de zile, chestie pe care nu o poate verifica decat daca s-a trecut pe spatele talonului “instrainat catre… la data…”. Altfel, politistul nu are de unde sa stie daca si cand ati devenit proprietarul masinii. In plus, amenda se poate aplica daca sunteti oprit de Politia Rutiera (nu la ghiseu cand va prezentati sa schimbati proprietarul in actele masinii).

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Aveti nevoie de un act prin care sa demonstrati ca sunteti proprietarul masinii radiate: un act de donatie din partea celui care v-a dat-o, daca masina a fost facuta cadou.

  • zeche

    buna, daca am o masina inmatriculata pe firma asigurarea poate sa fie pe oricine? sau un sofer din firma?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Asigurarea se face pe numele proprietarului masinii, deci pe numele firmei.

  • zeche

    buna, se poate se imi spuneti cat ma costa sa schimb numerele unei masini inmatriculate deja in romania in 2006, deci fara taxa de mediu… doar nr de inmatriculare, fara proprietar sau altele…ramane pe numele lui, suntem vecini

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Veti avea de platit taxa de talon (certificat de inmatriculare) in valoare de 37 lei, plus taxa pentru noul numar de inmatriculare (40 lei pentru un numar aleator sau 85 lei pentru un numar preferential).

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    E greu sa va dam un raspuns exact, in lipsa mai multor informatii. Dar puteti calcula foarte usor absolut toate taxele si documentele necesare raspunzand la intrebarile din acest chestionar online: http://www.servicii-inmatriculare.ro/taxe-inmatriculare/

    Masina trebuie radiata fiscal (nu din circulatie) de la Directia Taxe si Impozite Locale la fiecare schimbare de proprietar, nu conteaza daca adresa ramane sau nu aceeasi.

  • florin

    pot gasi pe cineva sau vreo firma care sa se ocupe de toate actele, daca da cat ma costa

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Daca sunteti din Bucuresti, ne putem ocupa noi contra unui comision de 300 lei. Fiind vorba de o inmatriculare pe persoana fizica, va fi nevoie si de o procura notariala prin care sa ne imputerniciti in vederea inmatricularii (50 – 100 lei, depinde de notar). Pentru a demara procedurile, ne puteti contacta la tel 031-4322567 sau 0743-290310.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Dupa parerea noastra brieful este completat corect: in mod normal pe el se trece numele persoanei care preia / aduce masina (persoana Y in exemplul d-voastra), nu neaparat numele persoanei care o cumpara (d-voastra). Daca cei de la inmatriculari insista, puteti sa faceti inca un contract intre X si Y, apoi intre Y si d-voastra. Dar veti avea nevoie de un certificat fiscal din partea lui Y (chiar daca are adresa de Germania, ii treceti adresa din Germania si il puneti sa va scoata un certificat fiscal din Germania, pe acea adresa).

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Masina nu se radiaza automat de nicaieri, trebuie ca vanzatorul sa faca asta, in Spania. ITP-ul efectuat in Romania este valabil numai in Romania, deoarece masina nu este inmatriculata in Romania, deci posibil veti avea probleme daca iesiti cu ea afara asa (fara ITP de Spania, acolo unde este inscrisa masina).

  • miky

    salut
    am si eu o problema am cumparat din spania o scoda superb,iar vanzatorul mia dat cartea de identitate in original si copie dupa certificatul de inmatriculare,dar cineva mia zis ca fara certificat de inmatriculare in original nu pot inmatricula masina.va rog daca puteti sa imi ziceti ce pot face in acest caz.va multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Nu puteti inmatricula definitiv masina doar cu o copie dupa certificatul de inmatriculare. Fie faceti rost de original, fie demarati procedura de inmatriculare asa – caz in care masina va intra in procedura de verificare Interpol si va fi inmatriculata definitiv doar daca se va dovedi ca este in regula. Procedura de verificare poate sa dureze si 6 luni, timp in care puteti circula cu numere provizorii (rosii).

  • costin

    acum 3 zile am cerut raspuns la doua intrebari si anume ca nu am numere de germania si daca e necesar fiscalul de la fostul proprietar (neamtul) insa am omis un detaliu foarte inportant si anume Romanul care a cumparat-o in luna decembrie anul trecut a mentionat ca auto a fost achizitionat de pe ebay si a fost adusa pe platforma a tinut auto pana in luna febroarie astfel in cat a avut timp sa scoata cele trei seturi de numere rosii eu luand-o cu ultimul set de numere acum stau si ma gandesc daca auto a fost scos la licitatie pe ebay si adusa si fara numere mai trebuie sa am si fiscal? nu e deja radiata? Va multumesc . Cu stima

    Costin

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Va trebuie fiscalul vanzatorului, al persoanei care va vinde masina in contractul de vanzare-cumparare pe care l-ati incheiat. Din pct de vedere al certificatului fiscal, nu conteaza cum si de unde a achizitionat el masina (de pe ebay sau din alta parte). Din moment ce vanzatorul a avut deja trei randuri de numere rosii, e clar ca vanzatorul a avut masina inscrisa la fisc in perioada aceasta. La vanzarea catre d-voastra, el trebuie sa o radieze de pe rol fiscal si sa va dea un certificat fiscal din care sa reiasa ca nu datorii la impozit pentru acea masina.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Anii de vechime ai masinii sunt calculati calendaristic pornind de la data primei inmatriculari. Deci, daca vi se face calculul taxei dupa 17.07 masina va avea cu un an mai mult vechime, drept urmare si taxa este mai mica. Nu conteaza data la care ati facut RAR-ul, conteaza doar data primei inmatriculari.

  • cosmin

    salut!
    intentionez sa cumpar un autoturism sh inmatriculat in Romania (din Bucuresti mai exact, cu toate actele valabile inclusiv taxa de mediu si asigurare)…nelamurirea mea e urmatoarea …Pot circula cu aceleasi numere pana in judetul SV pe roti sau e necesara platforma …, am nevoie de o alta asigurare sau o pot folosi pe cea a fostului proprietar…., doar prin contractul de vanzare cumparare pot face o asigurare a masini pe numele meu??? ……………………………..(imi cer scuze pt megaintrebare, dar e prima data cand cumpar o masina si nu mi-e foarte clar cum sa procedez) multumesc anticipat pt raspuns

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Din momentul achizitiei, aveti un termen legal de 30 de zile la dispozitie pentru a inscrie masina pe numele d-voastra (deschidere de rol fiscal la impozite si taxe si inmatricularea in circulatie pe numele d-voastra). Drept urmare evident ca puteti circula linistit, cu aceleasi numere, oriunde in tara, pana finalizati procedurile de inmatriculare. In baza contractului de vanzare-cumparare va trebui sa faceti un nou RCA pe numele d-voastra: nici nu puteti inmatricula masina fara un astfel de RCA (valabil minim 6 luni) incheiat pe numele d-voastra.Cei care fac asigurari cunosc foarte bine procedura.

      Sfatul nostru ar fi sa faceti noul RCA cat mai repede dupa achizitie, Doamne fereste aveti vreo neplacere in trafic, caz in care va fi nevoie de prezenta vanzatorului pentru a clarifica situatia la firma de asigurari si este posibil ca asiguratorul sa refuze despagubirea (din moment ce persoana asigurata prin RCA nu mai este proprietara de drept al bunului respectiv).

  • Sassu Florin

    Buna ziua,
    Cumnatul meu a adus o masina in tara din germania cu numere valabile pana la data de 27.05.2014. A plecat inapoi si ma rugat sa ii vand masina. In momentul in care voi avea un cumparator daca fac un contract de vanzare cumparare intre cumnatul meu si noul proprietar, mai sunt nevoi sa dau si fiscalul. Cumnatul meu a lasat un contract in alb si de germania si de romania, ambele semnate. Va multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Cumparatorului i se va cere un certificat fiscal din partea vanzatorului (cumnatul d-voastra), emis in luna calendaristica in care se va face tranzactia. Daca vanzatorul vinde masina de pe o adresa din Germania, va fi nevoie de un certificat fiscal din Germania. Daca o vinde de pe o adresa din Romania, va fi nevoie de un certificat fiscal din Romania.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Din Franta va trebuie talonul masinii si placutele cu numerele de inmatriculare, plus un act de dobandire (contract de vanzare – cumparare, factura etc). Daca masina e cumparata printr-o persoana intermediara din Romania, cereti si un certificat fiscal din partea intermediarului. Pentru a scoate numere provizorii in Romania, aveti nevoie de actul de dobandire, talonul din Franta, taxele ptr numere provizorii, RCA valabil minim 6 luni pe numele d-voastra, buletin si o traducere dupa talonul masinii din Franta (pentru ca cei de la ANAF sa va poata calcula timbrul de mediu, daca o inmatriculati definitiv).

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Buna seara!

    In primul rand, cereti factura de final de leasing si dovada achitarii ei, precum si un certificat fiscal din partea firmei de leasing. Apoi, asigurati-va ca talonul are trecut pe spatele sau mentiunea privind transmiterea dreptului de proprietate (cu stampila firmei de leasing). Daca lipseste stampila firmei de leasing, este posibil ca ultima factura (cea de final de leasing) sa nu fi fost platita. Dupa aceea, cereti actul de dobandire de la persoana Y (cea care a avut contractul de leasing) cu persoana X, plus un certificat fiscal din partea persoanei Y.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Nu exista nici un fel de taxa / modalitate legala de a urgenta eliberarea talonului. Doar cu dovada nu se poate iesi din Romania, fiind un document cu regim special. Puteti sa riscati, aratand cartea masinii (CIV-ul) in loc de talon, dar pe carte nu aveti trecut ITP-ul si puteti fi luat usor la intrebari, daca sunteti oprit de politie in afara tarii…

  • Claudia Maria

    Buna.stau in italia si am luat masina de aici cu toate actele in regula. Acte de italia. Ma întorc in tara si vreau sa înmatriculez masina pe romania. As dori sa stiu dc trebuie sa o radiez eu aici sau se face tot la politie in ro??

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Masina trebuie radiata din Italia pentru a putea fi inmatriculata pe Romania.

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Sunteti sigura ca ati platit numai pentru certificatul de autenticitate 160 de lei? Poate pretul a mai inclus si altceva… Costul certificatului de autenticitate la RAR este in continuare de 120 de lei (117 lei, mai precis).

    • Elena

      Inca nu am platit. Maine am programarea, dar am sunat si am intrebat si asa mi s-a spus. Va spun maine sigur cat am platit. :)

      • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

        E greu de crezut ca s-a modificat pretul peste noapte, RAR-ul de obicei anunta din timp astfel de modificari, iar la ei pe site nu apare nimic de acest fel… Asteptam cu interes raspunsul d-voastra maine :-)

        • Elena

          Am fost astazi cu masina la RAR si intradevar am platit 120 lei (118,40). Am intrebat, si cei care nu au scris pe cartea masinii (sper sa nu gresesc) emisiile de CO2 platesc 160 de lei. Doamna respectiva probabil a zis 160 de lei ca sa fie sigura. Sper ca nu am derutat pe nimeni….

          • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

            Nici o problema, multumim mult pentru update :-)

  • laur

    Am achizitionat un automobil inmatriculat in Romania… Fisa de inmatriculare a fost stampilata luna trecuta si eu o inmatriculez luna asta.. la fel si dovada anaf ca nu e recuperata taxa… is valabile aceste documente sau trebuie sa le reinoiesc sa le scot luna asta??

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Ambele documente sunt valabile, ele nu expira. In privinta dovezii privind plata taxei, ea trebuie sa fie emisa pe numele d-voastra (nu pe numele fostului proprietar – vanzator).

      • laur

        adeverinta anaf cat e valabila??ca mi sa zis ca trebuie sa fie emisa in luna in care o inmatriculezi..si a mea e emisa luna trecuta..nu sa trecut o luna de la emitere

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Certificatul fiscal al vanzatorului trebuie sa fie emis in luna curenta. Adeverinta ANAF privind plata timbrului este in continuare valabila.

          • laur

            multumesc mult pt raspunsuri

      • laur

        si vroiam sa intreb ce fac cu cele trei exemplare de radiere ca ele is completate si doar semnate de vanzator..cine trebuie sa puna stampila???mai am nevoie de vanzator??

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Nu stim de ce vanzatorul v-a dat fise de radiere, deoarece masina nu se radiaza din circulatie (de cativa ani radierea se face numai de pe rol fiscal, iar radierea de la directia de inmatriculari se face numai in cazul unei radieri definitive din circulatie – nu si in cazul transmiterii dreptului de proprietate).

  • flori

    buna ziua as vrea si eu un raspuns daca se poate am cumparat o masina adusa din olanda cu nr provizoriu am facut toate cele necesare in vederea inmatricularii ,dar nu am nr de olanda imi trebuie acele nr la politie?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Daca nu mai aveti numerele de Olanda, puteti da o declaratie notariala pe propria raspundere prin care spuneti ca masina a fost adusa in tara pe platforma (fara numere de Olanda).

  • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

    Masina este inscrisa acum tot pe numele d-voastra in Belgia? Daca nu, cu siguranta veti avea nevoie de un act prin care sa demonstrati ca sunteti proprietarul masinii (factura, contract de vanzare – cumparare etc).

    • Alex

      Mașina este încrisă pe numele meu în Belgia.

      • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

        Totusi, chiar si asa veti avea nevoie de un act care sa arate faptul ca sunteti proprietarul masinii si data la care ati devenit proprietar (veti avea nevoie de el atat la Directia Taxe si Impozite Locale pentru a se stabili data de la care datorati impozit cat si la Directia de Inmatriculari).

  • laur

    este normal ca pe cartea masini sa scrie ca e din 2001 si pe talon 2000??

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Pe talon este trecut anul fabricatiei. Probabil pe cartea masinii v-ati uitat la pozitia care indica anul primei inmatriculari. Nu este nimic iesit din comun ca o masina fabricata in 2000 sa fi fost inmatriculata prima data in 2001 (poate a stat in parcul dealerului auto o perioada, pana a fost vanduta).

  • Alex

    Buna ziua,
    Am o intrebare mai ciudata, unchiul meu si-a cumparat o masina in 2009 din Germania, a platit taxa de inmatriculare, a inscris masina in Romania, iar in 2012 s-a mutat in Germania, a radiat masina din Romania si a inscris-o in Germania. Acum eu vreau sa cumpar masina respectiva, mai trebuie sa platesc inca o data taxa pe masina daca ea a mai fost platita?
    Va multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Atat timp cat taxa de prima inmatriculare / timbru de mediu nu a fost intre timp recuperata (in instanta), iar seria de sasiu nu a fost schimbata, ANAFul va identifica existenta platii si deci nu va trebui sa mai achitati taxa inca o data. Taxa de datoreaza la prima inmatriculare in Romania sau la prima schimbare de proprietar (daca nu a fost achitata anterior).

      • Alex

        Va multumesc pentru raspuns. Taxa nu a fost recuperata in instanta si nici seria de sasiu nu a fost schimbata.

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          In acest caz ar trebui sa nu intampinati probleme. Asigurati-va totusi ca taxa a fost cu adevarat platita in 2009, nu cumva ca masina sa fi fost defapt scutita de la plata taxei la acel moment (caz in care acum nu mai este scutita si va trebui sa o platiti d-voastra).

  • Anturaju Daniel

    Salut.
    In primul rand va multumesc pentru acest tutorial detaliat si la obiect, dar in acelasi timp vin la dvs. cu unele nelamuriri:
    Intentionez sa cumpar un autoturism second hand inmatriculat in Romania, dar din alt judet, posibil de la cateva sute de kilometri departare si vreau sa fac doar un drum. Am de gand sa solicit vanzatorului certificatul fiscal (valabil 10 zile?) si certificatul de autenticitate de la RAR, daca are actele acestea mergem si facem actul de vanzare cumparare la un birou de incheiat acte auto, platesc pretul si plec acasa cu masina.
    Ce acte ar mai trebui sa cer de la vanzator? Stiu ca vanzatorul trebuie sa completeze ca autoturismul s-a instrainat catre mine, in cartea masinii sau undeva. Ce facem cu actele de radiere care se oferta odata cu actul de vanzare cumparare? Nu vreau sa fac decat un drum dupa masina si sa rezolv si actele in acelasi timp, fara sa ma mai intorc.
    Ma puteti ajuta sa fac aceasta tranzactie in mod corect, fara sa am batai de cap, sau sa fiu inselat?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Va multumim pentru aprecieri :-) Legat de problemele ridicate de d-voastra:
      1. certificatul fiscal al vanzatorului este valabil in luna curenta calendaristica (deci poate fi valabil 3 zile sau 28 de zile, in functie de data la care faceti tranzactia);
      2. desi ar fi ideal, este putin probabil sa gasiti un vanzator care sa aiba deja scos un certificat de autenticitate RAR. D-voastra oricum veti fi obligat sa faceti o verificare de autenticitate la RAR, in vederea transcrierii masinii pe numele d-voastra, asa ca multi vanzatori nu vad rostul pentru care sa mai dea si ei banii pe un astfel de certificat.
      3. presupunand ca masina este deja inmatriculata pe Romania si este inscrisa in circulatie pe numele vanzatorului (adica nu o cumparati printr-un intermediar), vanzatorul trebuie sa va puna la dispozitie: Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV), talonul (Certificatul de Inmatriculare), fisa de inmatriculare cu viza de radiere de la Directia Taxe si Impozite Locale de care apartine vanzatorul, un certificat fiscal emis in luna curenta si contractul de vanzare – cumparare semnat in original;
      4. pe spatele talonului (nu pe cartea masinii) vanzatorul trebuie sa faca mentiunea de instrainare, cu numele d-voastra si data la care o cumparati. Din acel moment, aveti 30 de zile la dispozitie ca sa inscrieti masina pe numele d-voastra;
      5. exceptand fisa de inmatriculare cu viza de radiere de la taxe si impozite, vanzatorul nu trebuie sa va mai dea nici un alt act de radiere (nu se mai face radierea din circulatie la fiecare vanzare, ca pe vremuri, doar se radiaza de pe rol fiscal – aceasta este treaba vanzatorului);
      6. este putin probabil ca vanzatorul sa aiba deja pregatita fisa de inmatriculare cu viza de radiere de pe rol fiscal, deoarece in mod firesc el va face aceasta radiere in baza contractului de vanzare – cumparare incheiat cu d-voastra. In mod normal, nu puteti inscrie masina la Directia Taxe si Impozite Locale de care apartineti daca nu a fost si radiata de pe rolul fiscal al fostului proprietar;
      7. nu neglijati costul timbrului de mediu: cereti o dovada care sa ateste ca acest timbru a fost platit si verificati ca adeverinta sa nu para suspicioasa (sa fie in original, sa aiba stampila corecta si sa fie emisa de directia ANAF de care apartine vanzatorul). Din pacate, datorita valorii destul de mari, se poate intampla sa dati si peste adeverinte false… Si tot din pacate, nu vrea aveti cum sa fiti 100% sigur ca taxa de timbru a fost platita (si eventual nu a fost recuperata ulterior): puteti verifica existenta platii doar in momentul in care ati devenit proprietarul masinii (caz in care, evident, este prea tarziu sa mai dati inapoi).

      Succes!

      • Anturaju Daniel

        Multumesc de raspuns. Din pacate incompetenta organelor statului duce la inselaciuni si pierderi de timp si bani.

        In ceea ce priveste certificatul de autenticitate chiar si RAR recomanda pe site-ul lor ca acesta sa fie obtinut inainte de semnarea actelor de vanzare cumparare ( rarom.ro/RO/article–Cum_să_obţin_certificatul_de_autenticitate_la_schimbarea_deţinătorului–123.html ) deci acesta nu poate fi solicitat si obtinut de catre vanzator si predat mie cumparatorului sa ma folosesc de el?

        Iar despre taxa de timbru voi solicita chitanta prin care s-a platit aceasta dar voi verifica si pe portalul instantelor de judecata ca o masura de siguranta in plus.

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Da, certificatul poate fi obtinut de vanzator inainte de semnarea actelor cu d-voastra si va puteti folosi de el, dar asta ar insemna ca vanzatorul sa fi facut aceasta verificare pe propria cheltuiala. Vanzatorul in general stie ca oricum sunteti obligat de lege sa faceti aceasta verificare de autenticitate (pe cheltuiala d-voastra), deci nu vede sensul pentru care ar face el verificarea in avans. In plus, certificatul de autenticitate este valabil doar 60 de zile, deci vanzatorul risca sa plateasca degeaba o astfel de verificare si sa treaca termenul fara sa vanda masina. Normal ca ii puteti solicita sa faca aceasta verificare inainte de a semna actele, va spunem doar ca din experienta noastra vanzatorii sunt destul de reticienti in a completa aceasta procedura (o vad cumva ca pe o obligatie a d-voastra, nu a lor).

          Legat de timbrul de mediu, sa stiti ca vanzatorul poate cere in instanta recuperarea acestuia chiar si dupa ce a vandut masina catre d-voastra, caz in care urmatorul proprietar (cel caruia ii veti vinde d-voastra masina in viitor) va trebui sa plateasca aceasta taxa din nou (daca va mai fi in vigoare in acel moment) si practic va scadea valoarea masinii atunci cand o veti vinde. Este un subiect destul de incurcat :-) Ca o regula de bun simt, ar fi de preferat sa cumparati o masina de ocazie, de la un vanzator care a avut-o in posesie o perioada mai lunga. Astfel de practici sunt in general folosite de o parte din cei care se ocupa regulat cu vanzarea si cumpararea de masini 2nd hand, nu de vanzatorii ocazionali.

          • Anturaju Daniel

            Din articolele si comentariile dvs. se observa ca sunteti o firma cu multa experienta si profesionalism si imi pare rau ca nu sunt din Bucuresti pentru a continua derularea inmatricularii viitorului meu autoturism cu ajutorul dvs.
            Inca odata va multumesc si va doresc succes in continuare.

  • laur

    cand depui dosaru de inmatriculare..trebuie sa fac o rezervare?? sunt din suceava

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Singura rezervare (programare) care se face este cea de la RAR, in vederea eliberarii certificatului de autenticitate. In rest, doar cozi :-)

      • laur

        multumesc

      • laur

        este obligatoriu sa fie scris pe talon ca a fost instrainat??

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Nu, dar este in beneficiul vanzatorului sa faca aceasta mentiune, obligandu-va astfel pe d-voastra sa inscrieti masina in termen de 30 de zile (sunt multi care cumpara masini dar nu fac transcrierea proprietarului in acte, evitand astfel plata timbrului de mediu – dar astfel masina ramane inregistrata pe numele fostului proprietar care va primi amenzile d-voastra prin posta si va trebui sa le plateasca).

  • Anna

    Buna seara, foarte de ajutor pt cei neinitiati in tranzactii cu masini :) Totusi, vreau sa-mi sugerati cum sa procedez in cazul urmator:
    Schimb masina cu alta masina din tara, ambele inmatriculate in RO. Kilometrii sunt multi si as face drumul doar o data. Facem doua contracte de vanzare-cumparare. Ce acte putem face fiecare inainte sa schimbam masinile. Ce ne ramane sa facem dupa? Ce acte predam cu masina?
    Va multumesc anticipat.

    Anna

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Ideal ar fi sa pregatiti dinainte un certificat de atestare fiscala (din care reiese ca vanzatorul nu datoreaza impozit pe masina) si fisele de inmatriculare cu viza de radiere de la DITL, astfel incat sa faceti schimb de atestate fiscale si de fise, cand va intalniti. Dar viza de radiere se pune dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare, deci ar trebui sa semnati cumva contractele in avans, prin email / posta… Altfel va trebui ca ulterior semnarii sa va transmiteti aceste fise, dupa ce fiecare vanzator a radiat masina de pe rol fiscal. In afara contractului si a fisei de inmatriculare, vanzatorul mai trebuie sa puna la dispozitie, in original, cartea de identitate a masinii si talonul, un certificat de atestare fiscala (emis in luna curenta) si eventual o dovada (chitanta) a platii timbrului de mediu.

  • Adi

    Buna seara !Am cumparat o masina adusa de un cetatean roman din Germania., avand deja numere rosii.Am parcurs toti pasii ,dar la inmatriculare soc….M-au intrebat de placutele masinii din Germania si eu stiam ca cetateanul German le-a pastrat.M-au pus sa declar ca sunt pierdute …iar la ridicarea numerelor mi-au zis ca placutele au fost furate sau pierdute si ca in acest caz sa contactez EU proprietarul din Germania sa mearga la politei…sa le dispara lor din calculator avertismentul .Ce este de facut ????

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Buna seara! Pai trebuie sa faceti exact ce v-a spus functionarul de la Directia de Inmatriculari: contactati cumva vanzatorul din Germania si rugati-l sa se duca la politie ca sa anuleze declararea furtului.

  • Mihaela Panainte

    Buna dimineata,am si eu o nelamurire si in acelasi timp o mare problema.Am cumparat o masina inmatriculata pentru prima data in aprilie 2007,apoi in decembrie 2011.Cu toate acestea cei de la ANAF nu -mi elibereaza o adeverinta precum taxa de prima inmatriculare a fost platita si nerecuperata pe motiv ca la ei nu apare nici ca ar fi platita nici ca ar fi recuperata.In consecinta ei imi cer un act doveditor ca aceasta taxa a fost platita iar eu nu detin niciun astfel de act.V-as multumi daca ati putea sa ma ajutati cu o solutie la problema mea sau cui sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Multe masini inmatriculate in prima parte a anului 2007 au fost scutite de la plata taxei, daca ele au fost importate inainte de intrarea in vigoare a legii. Este perfect posibil ca primul proprietar (cel care a inmatriculat masina in aprilie 2007) sa nu fi fost nevoit sa plateasca aceasta taxa. Al doilea proprietar (cel care a inmatriculat-o in 2011) ar fi trebuit sa plateasca aceasta taxa cu exceptia cazului in care motorul masinii este Euro 6 (imposibil sa fie asa, pe o masina din 2006-2007). Daca al doilea proprietar nu a inmatriculat masina pe numele sau (si a pastrat talonul pe numele primului proprietar), atunci nici dansul nu a platit aceasta taxa (este o practica destul de des intalnita – aceea de a nu inmatricula masina, dupa cumparare, pe numele noului proprietar pentru a nu plati taxa). Sau pur si simplu cel de al doilea proprietar nu a fost obligat sa plateasca taxa din neglijenta unui functionar (rar, dar se mai intampla si asa).

      Daca stiti ca aceasta taxa a fost cu siguranta platita, incercati sa obtineti de la al doilea proprietar o dovada a platii. De asemenea, verificati ca nu cumva seria de sasiu a masinii sa nu fi fost schimbata: in acest caz, cei de la ANAF nu pot corela plata taxei cu masina in cauza (verificarile se fac dupa seria de sasiu).

      • Mihaela Panainte

        Numele proprietarului din 2011 corespunde,seria sasiului corespunde ,el nu a trebuit sa plateasca taxa ca era platita dar nu mai are o copie a actului care dovedeste acest lucru si in Trezorerie nu am cautat,e singurul loc.O sa mergem acolo si poate se rezolva,va multumesc frumos!O zi buna!

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Succes mai departe!

          • Mihaela Panainte

            Multumesc frumos!

  • cristina

    am o masina sh si imi expira fiscalul,ptr. ca nu am faut banii necesari ptr.inscriere.ce trebuie sa fac? multumesc

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Presupun ca banii va trebuie pentru plata taxei de timbru, nu? Taxa de timbru se plateste dupa ce inscrieti masina pe rol fiscal pe numele d-voastra, iar dovada platii va trebuie la Directia de Inmatriculari Auto pentru a scoate talonul masinii pe numele d-voastra. Fiscalul vanzatorului va trebuie ca sa inscrieti masina pe rol fiscal, nu ca sa o inmatriculati pe numele d-voastra. Deci puteti merge sa faceti inscrierea pe rol fiscal (pana nu expira certificatul vanzatorului), apoi circulati o perioada cu actele masinii pe numele fostului proprietar. Legea va obliga sa faceti inmatricularea in circulatie (actele masinii) pe numele d-voastra in 30 de zile, calculate de la data cumpararii. Daca va opreste politia in trafic, riscati o amenda in valoare de 7 pct pentru ca nu ati facut inmatricularea in termen. Sau la fel de bine puteti spune ca este masina unui prieten (nu au cum sa verifice, decat daca s-a facut mentiunea de instrainare catre d-voastra, pe spatele talonului).

      Sa nu se inteleaga ca va sfatuim sa nu o inscrieti pe numele d-voastra in circulatie! Doar va spunem ce se poate intampla daca nu faceti acest lucru.

  • laur

    am vazut aici ca imi trebuie la dosarul de transcriere dovada ca itp-ul este valabil si asta este scris pe talon ..ce trebuie sa pun la dosar??

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Pai in sine talonul masinii contine dovada ITPului valabil (inscrierea de ITP cu data la care expira).

      • laur

        trebuie facuta si o copie de talon la dosar…actele trebuie prinse pe sina??sau intr-o folie.??din cate am auzit trebuie puse in ordine la dosar actele ca altfel nu primeste .. si care ar fi ordinea actelor?? multumesc mult pt raspunsuri

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          Glumind putin, actele trebuie aranjate in ordine alfabetica descrescatoare, iar dosarul trebuie sa fie mov :-)

          Serios vorbind, va dati seama ca fiecare functionar si fiecare agentie are propriul stil… Pentru majoritatea nu conteaza cum prezentati actele, important e sa aveti toate actele pregatite si aranjate clar, sa nu trebuiasca sa caute functionarul actele necesare printr-o mapa cu multe alte acte de care nu este nevoie.

  • vasile

    As vrea sa inscriu o masina cu numere de italia care este pe numele meu ,eu fiind rezident in italia.Ce documente ar trebui sa am ,si ce document mi se da pentru a o radia din italia. (sau numerele italiene)

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      In primul rand va trebuie un contract de vanzare – cumparare sau o factura prin care sa aratati in Romania cum ati dobandit masina, chiar daca o aveti deja inmatriculata pe Italia pe numele d-voastra. Veti mai avea nevoie de actele masinii in original (carte, talon) si va trebui sa faceti o traducere legalizata dupa unul din aceste documente din care sa reiasa data la care masina a fost pentru prima data inmatriculata (de la aceasta data se va calcula vechimea masinii, pentru a se stabili valoarea timbrului de mediu pe care il veti avea de platit in Romania).

      In plus, ar fi indicat sa scoateti un certificat fiscal din Italia, pe numele d-voastra, emis de autoritatile italiene, care sa arate ca nu aveti impozit de platit pe masina, in Italia. Altfel autoritatile romane va vor calcula impozit de datorat de la data achizitiei, nu de la data radierii din Italia.

      Pentru radierea din Italia:
      – fie radiati masina in avans din Italia (inainte de a aduca masina in Romania), urmand ca apoi sa trimiteti masina in Romania pe platforma (fara numere pe ea), pentru inmatricularea aici;
      – fie pastrati numerele de Italia, o aduceti pe roti in Romania, o inmatriculati aici (cei de la Directia de Inmatriculari va vor opri placutele cu numerele de Italia), apoi radiati masina din Italia, in baza documentelor care arata ca masina a fost inmatriculata pe Romania.

  • Ciprian Zarnescu

    salut am o nelamurire eu n-am placutele de la masina pt ca proprietarul a adus-o pe roti in tara si a luat placutele si a radiat-o din italia asta reiese si pe carte si pe talon. Ce fac in acest caz mai imi trebuie placutele la inscriere oricum nu le mai pot lua pt ca sunt la autoritalile din italia find radiata.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Mergeti la notar si dati o declaratie pe propria raspundere prin care declarati ca masina a fost adusa pe platforma in tara (nu pe roti). Apoi prezentati aceasta declaratie in locul numerelor de Italia.

  • Anturaju Daniel

    Daca un autoturism adus din Germania si are deja numere rosii asta inseamna ca a trecut pe la RAR si are certificat de autenticitate, rar valabil 2 ani si i s-a eliberat si cartea de identitate ?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Numerele provizorii (rosii) presupun aceeasi procedura ca si o inmatriculare definitiva, exceptand plata timbrului de mediu. Deci in mod normal masina are certificat de autenticitate RAR si carte de identitate. “RAR-ul” nu este valabil doi ani – viza ITP este cea care e valabila doi ani, iar certificatul de autenticitate RAR este valabil 60 de zile. In cazul masinilor cu numere rosii, trebuie sa fiti foarte atent la valoarea timbrului de mediu, riscati sa platiti mai mult decat face. Nu va luati dupa ce spune vanzatorul, verificati singur norma EURO si emisiile CO2, pentru a calcula timbrul de mediu.

  • Ciprian Zarnescu

    deci sa intaleg ca n-am nici o sansa cand ajung la politie fara placute chiar daca am dovada pe carte ca s-a radiat. De fapt ce inseamna radiat achitarea tuturor datoriilor fata de stat, dar la noi cum suntem cu capul si o tara de c… ne trebuie hartoage .Deci sfatul vostru ar fi sa ajung la notar??

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Interesul autoritatilor, fie ele romanesti sau italiene, este sa nu ramana numere de inmatriculare “pe drumuri” (tocmai pentru ca unii le iau si le pun pe alte masini sau fac alte magarii cu ele). De aceea aceste placute trebuie predate: fie la radiere in Italia, fie la inmatriculare in Romania.

      Radierea din Italia era normal sa fie facuta dupa ce proprietarul a vandut masina in Romania (in cazul de fata radiere inseamna scoaterea de pe rol fiscal, in urma vanzarii). D-voastra puteati sa circulati cu masina, cu numerele de Italia, pana cand o inmatriculati aici. La inmatriculare, cei de la directia de inmatriculari din Romania opreau placutele de Italia iar vanzatorul o radia in baza actelor emise din Romania. Este firesc ca cei de la directia de inmatriculari sa ceara aceste placute, in mod normal ele trebuiau sa fie pe masina.

      Singura solutie este sa spuneti ca masina a venit pe platforma, in baza declaratiei notariale – in acest caz, cei de la directia de inmatriculari pot intelege ca masina a fost radiata din Italia inainte de a fi scoasa din tara si i s-au oprit acolo placutele (drept urmare masina a fost adusa pe platforma).

  • Alina Petrescu

    Buna ziua! Am dori sa apelam la serviciile dumneavoastra, nu imi dau seama daca e posibil. Ne vom intoarce in Bucuresti dupa 10 ani de locuit in afara Romaniei. Pe CI deocamdata domiciliul stabil este pe adresa parintilor, Curtea de Arges. Inmatriculati masini doar pentru persoanele cu domiciliul in Bucuresti?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Va multumim pentru interesul acordat serviciilor noastre. Sediul nostru este in Bucuresti iar serviciile le prestam in principiu numai pentru Bucuresti si Ilfov. Teoretic putem efectua serviciile in orice judet, insa va dati seama ca pretul ar trebui sa reflecte si costul pentru deplasarea reprezentantului nostru (si este imposibil ca toata procedura sa fie completata intr-un singur drum – este nevoie de minim doua drumuri in doua zile diferite). Practic, pretul ar fi probabil exagerat: taxam cu 100 lei per fiecare 100 km necesari deplasarii (distanta Bucuresti – Curtea de Arges este de aprox 150 km, deci costul suplimentar ar fi de 300 de lei per drum si in principiu este nevoie de doua drumuri).

  • Augustin Badea

    Buna ziua. Respect pentru ajutorul pe care-l furnizati si corectitudinea informatiilor.

    Am si eu nevoie de ajutor: doresc sa cumpar o masina de la o persoana fizica care a importat-o din Franta. Masina are numere provizorii – rosii, iar vanzatorul are urmatoarele acte: contract vanzare-cumparare, “Brief” si cartea masinii. Ce acte ar trebui sa am eu la finalizarea tranzactiei pentru a o putea inmatricula definitiv pe numele meu fara a avea alte probleme (cum stiu ca nu e furata sau altceva)….daca are numere rosii deja are are certificat de autenticitate RAR si carte de identitate? (taxa de mediu o voi plati eu ulterior)
    Multumesc, Augustin.

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Actele din Franta ale masinii sunt emise pe numele celui de la care cumparati masina sau dansul actioneaza ca un intermediar (a cumparat masina de acolo, nu a inmatriculat-o pe numele sau, iar acum o vinde)?

      Daca masina are deja numere rosii, inseamna ca i s-a emis carte de identitate si certificat de autenticitate RAR (dar certificatul poate nu mai este valabil – el are o valabilitate de 60 de zile si este posibil ca masina sa se afle la al treilea rand de numere rosii, caz in care certificatul a expirat deja).

      Multumim pentru aprecieri :-)

  • UJIO

    Va felicit ca pina la un punct oferiti consultanta gratuita,o initiativa laudabila.Am o intrebare-am in afara tarii un autoturism defect,inscris in Ro,cu taxa de mediu achitata si impozit la zi.Vreau sa il radiez,aducerea in tara implica costuri exagerate.Cum procedez,rapid pentru radiere,fara sa readuc masina in tara?Cu multumiri anticipat…

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Cel mai simplu este sa radiati masina in baza unui act de proprietate (sau acord de folosinta a unui spatiu) prin care demonstrati ca aveti unde sa depozitati masina, dupa radiere. In cazul acesta, nu aveti nevoie sa aduceti masina in tara sau sa o dati la Remat.

      Pur si simplu nu mai doriti sa circulati cu masina dar nici nu doriti sa o instrainati, poate o tineti de colectie intr-un muzeu personal :-)

  • florin

    buna ziua| Sunt in Spania si vreau sa cumpar o remorca inmatriculata in Romania,cump se pot face actele sau cum o pot cumpara fara a avea problema?adica ce acte trebuie sa facem aicipt a putea cumpara remorca?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Fiind vorba de o vanzare – cumparare a unui bun inmatriculat in Romania, intre doua persoane rezidente in Romania, contractul ar trebui redactat in limba romana, urmand ca ulterior sa il traduceti legalizat in spaniola daca doriti sa inmatriculati acolo remorca pe numele d-voastra. Nu cunoastem exact procedurile de inmatriculare in Spania, dar daca veti dori sa o inmatriculati pe Romania veti avea nevoie (pe langa contractul in romana si actele remorcii) si de un certificat fiscal din partea vanzatorului din care sa reiasa ca nu are datorii la impozit pe remorca.

  • Ioana

    Buna ziua! Pot programa la RAR pentru auntentificare o masina fara una dintre oglizi, care mi s-a furat peste noapte? Multumesc!

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      In mod normal, RAR-ul va obliga sa aveti ambele oglinzi laterale. Puteti incerca si fara oglinda din dreapta (fara cea din stanga in nici un caz), mergand pe buna vointa inginerului care va verifica masina, dar riscati sa fiti respinsa.

  • Dea

    Buna ziua, in urma cu 2 luni am cumparat o masina din romania, deja inmatriculata. Am toate actele la ea, dar nu reusesc sa mai dau de proprietar findca nu mai am numarul lui. Cum pot sa fac sa o inmatriculez pe numele meu si cam cat ar costa totul? Precizez ca este un Ford Ka ’97. Multumesc anticipat!

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Ce acte ati primit deja din partea vanzatorului? Ati declarat deja masina pe rol fiscal pe numele d-voastra?

  • Lazar Mariana

    Buna ziua, am si eu 2 intrebari:
    -As putea sa fac Rar-ul in Bucuresti daca masina va fi inmatriculata in Bacau?
    -Daca masina este avariata pe partea stanga la portiera pot face Rar-ul?
    Va multumesc anticipat petru ajutor, sa aveti o zi buna!

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      - da, puteti face RAR-ul la orice sucursala, nu conteaza judetul pe care va fi inmatriculata masina;
      – depinde de avarie… daca vorbim de cateva zgarieturi, probabil vi se vor trece cu vederea…
      O zi buna si d-voastra :-)

  • dan

    nu imi spuneti va rog frumos,am o masina care are deja numerele rosi de 3 ori si sunt expirate am facut rar si este pe numele meu la finante certificatul de autentificare este expirat ca am auzit ca e valabil o luna..cat costa sa il fac valabil? si ce mai trebuie sa fac sa o inmatriculez cu tot cu numere negre?(preferentiale) talon etc…va rog frumos,o zii faina va doresc!!

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Certificatul de autenticitate RAR este valabil 60 de zile, insa oricum nu va mai ajuta cu nimic. Trebuie sa faceti o programare la RAR pentru o verificare de autenticitate (ca sa vi se emita un certificat de autenticitate nou). Din moment ce numerele rosii sunt expirate, va trebui sa deplasati masina pe platforma, la RAR. Verificarea de autenticitate va costa 120 lei (plus costul deplasarii masinii pe platforma), apoi urmati aceiasi pasi ca pentru o inmatriculare provizorie (cu plata timbrului de mediu, daca este cazul). Restul costurilor le gasiti in articolul de mai sus sau le puteti calcula raspunzand la intrebarile din acest calculator: http://www.servicii-inmatriculare.ro/taxe-inmatriculare/

      Pentru Bucuresti, noi ne putem ocupa de toti pasii inmatricularii (preluam actele, platim taxele, depunem formularele, va aducem actele dupa inmatriculare) pentru un comision de 350 lei.

  • Tony Dana

    buna ziua daca am amenzi obtinute din cu totul alt motiv decat cel rutier si vreau sa inmatriculez un autoturism pe numele meu il pot transcrie fara sa platesc amenzile la inmatricularea autoturismului ?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Verificarea amenzilor / impozitelor restante se face la radierea de pe rol fiscal, nu la inscrierea pe rol fiscal. Deci nu ar trebui sa aveti nici o problema in a inmatricula autoturismul pe numele d-voastra.

  • lidia

    Buna seara.Conduc in Italia o masina inmatriculata in Romania pe numele fratelui meu.Am avut un contract de comodat care a expirat cu o luna in urma.Cum fratele meu trebuie sa vina in Italia peste doua saptamini as dori sa stiu daca am putea sa facem un contract de comodat la Consulat sau la un notar italian.Precizez ca eu am rezidenta in Italia iar fratele meu in Romania.Multumesc anticipat

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Contractele de comodat nu trebuie neaparat sa fie incheiate in forma autentica (la notar). Puteti semna cu fratele d-voastra un contract de comodat in romana, apoi in Italia faceti o traducere legalizata in italiana (pentru a va putea justifica in fata autoritatilor). Taxele si impozitele masinii vor fi platite in continuare de fratele d-voastra, in Romania.

  • Tony Dana

    va multumesc pentru raspuns , o seara placuta va doresc

  • ardeleanu denisa

    Am o dilema,am cumparat o masina inmatriculata in Ro inainte de 2007,deci nu are taxa platita.Bun,eu masina am cumparat-o de la o persoana (X) care era trecuta in rubrica -Instrainat catre…-,insa preventiv am facut contract VC si cu proprietarul din talon(Y).Astazi am fost la notar pentru perfectarea actelor insa nu pot sa o trec pe numele meu deoarece in talon la rubrica respectiva este trecut X,care nu a trecut masina pe numele sau in termen din cauza taxei care este cam 3/4 din valoarea masinii,iar eu trebuie sa il oblig pe X sa inmatriculeze masina pe numele lui,abia apoi eu putand sa o trec pe numele meu.Faptul e consumat deoarece am cumparat-o deja. intrebarea mea este daca pot sa fac cu contract VC cu Y (cel din talon) si sa o inscriu sau se poate face ceva ca sa il omita pe cel din rubrica,astfel incat sa reusesc sa o trec in posesia mea?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      O solutie ar fi ca proprietarul Y (cel din talon) sa declare talonul pierdut si sa obtina un duplicat al acestuia (practic un talon nou, pe numele sau, fara rubrica de instrainare completata), apoi refaceti actele cu vanzatorul Y (ignorand complet pe X). Riscul este ca practic proprietarul Y vinde masina de doua ori (o data lui X, o data d-voastra)… evident ca nu este tocmai legal si nu v-am recomanda solutia aceasta daca nu aveti mare incredere ca X nu se va trezi cu pretentii (pe acte vorbind, masina este in proprietatea lui X, chiar daca nu a inmatriculat-o).

      Pe de alta parte, X nu este obligat sa si inmatriculeze in circulatie masina pe numele sau, chiar daca pe talon s-a trecut mentiunea de instrainare… poate a cumparat-o de la Y si doreste sa o tina in curte, fara sa circule pe drumuri publice. Legea nu il obliga sa o inmatriculeze in circulatie, dupa cumparare, decat daca circula cu masina pe drumuri publice. Singura obligatie a lui X era sa inscrie masina pe rol fiscal la Directia Taxe si Impozite Locale (daca nu a facut asta, o poate face oricand, chiar daca a depasit termenul de 30 de zile, platind o amenda).

      Dar de ce este nevoie de notar? Puteti semna actele asa cum sunt, fara sa le dati o forma autentica la notar… Apoi la inmatriculare aveti nevoie si de contractul de VC dintre Y si X pentru a demonstra cum ati intrat in posesia masinii. Practic X actioneaza ca un intermediar, este o situatie destul de des intalnita, cu mentiunea ca X era obligat sa declare masina la DITL pentru a ii fi impozitata pe perioada cat a fost proprietar in acte.

      • ardeleanu denisa

        Ideea e ca X.cel de la rubrica Instrainat catre… este trecut si in cartea de identitate fara data si stampila politiei,chestie care au facut-o cei de la biroul de acte in momentul in care X a luat-o de la Y
        Eu acum ma lovesc de acea mentiune pe talon (instrainat catre…) si de X trecut aiurea in cartea de identitate a masinii,fara data si stampila cum ca ar fi inmatriculat-o
        Mi s-a propus sa fac contract de comodat,insa practic nu pot face nici cu X (deoarece nu are acea stampila si mai e trecut si la Instrainat) nici cu Y (a lui Y nu mai este deoarece i-a cumparat-o X)

        • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

          X ii poate revinde masina lui Y, apoi Y scoate duplicate de talon si carte de identitate auto (le poate declara pe amandoua pierdute si poate cere altele in baza seriei de motor), apoi Y vinde masina catre d-voastra. Este cea mai curata solutie, care insa implica un mic efort din partea lui Y, pentru obtinerea duplicatelor.

          Cei de la biroul de acte nu aveau voie sa faca inscrieri pe cartea de identitate auto…

  • Ionut Coman

    Buna seara.Am o intrebare.Vreau sa achizitionez un autoturism adus din germania.Problema e urmatoarea : masina este cumparata din germania de catre o firma din romania.Pot cumpara masina de la firma respectiva inainte sa merg cu ea la r a r pentru a ii scoate cartea in vederea inmatriculari direct pe numele meu?

    • http://www.servicii-inmatriculare.ro/ Servicii Inmatriculare Bucures

      Buna seara,
      Registrul Auto Roman elibereaza cartea de identitate a masinii in care sunt inscrise doar datele tehnice ale masinii, nu si datele proprietarului (acestea vor fi trecute de Serviciul de Inmatriculari, la momentul depunerii dosarului de inmatriculare), si nu trebuie sa prezentati dovada achizitiei la RAR; in consecinta puteti prezenta masina pentru omologare, autentificare si inspectie tehnica oricand doriti (inainte sau dupa achizitionare). Succes!