Decodor VIN

Decodorul VIN realizat de compania noastra incorporeaza doua functionalitati:
– decodeaza si verifica formatul / corectitudinea seriei de caroserie / sasiu (VIN);
acolo unde este posibil, obtine marca, modelul, anul de fabricatie si motorizarea autoturismului, accesand baza de date Edmunds.

Ce reprezinta VIN?

VIN (Vehicle Identification Number) reprezinta seria de sasiu sau de caroserie unica fiecarui autoturism formata din 17 caractere alfanumerice ce poate fi gasita atat in certificatul de inmatriculare al masinii (la pozitia E, “Numarul de identificare”) cat si pe diverse elemente ale caroseriei (de ex, in partea din stanga/jos a parbrizului).

Cu exceptia autoturismelor produse pentru piata interna din Japonia, existenta si unicitatea seriei de sasiu / caroserie este obligatorie in toate celelalte tari.

Introduceti seria de caroserie formata din 17 caractere (exemple: WBADD6329VBW00496, KMHCF35G82U182900).


Decodorul VIN nu a putut gasi informatii suplimentare?

Deoarece nu exista o baza de date centralizata, globala, care sa cuprinda absolut toate seriile de sasiu, in unele cazuri decodorul VIN nu poate gasi datele tehnice specifice seriei introduse. Aceasta NU inseamna ca seria de sasiu / caroserie nu este valida / legala / inregistrata.

Verificarea furtului unei masini folosind seria de caroserie / sasiu

In cazul in care doriti sa cumparati un autoturism si vreti sa verificati ca nu cumva acesta sa fi fost furat, puteti incerca verificarea acestuia pornind de la seria de caroserie / sasiu.

Din pacate, desi exista un sistem pan-european de verificare a furturilor auto, EUCARIS, accesul la aceste informatii este permis doar autoritatilor, drept urmare nu exista o centralizare publica, continand toate numerele de identificare ale autovehiculelor furate in Europa.

Adrese web unde puteti verifica furtul auto in diverse tari

Va recomandam sa solicitati vanzatorului sa efectueze o verificare de autenticitate a autovehiculului la Registrul Auto Roman, inainte de a semna contractul de vanzare – cumparare. In cadrul acestei proceduri, Registrul Auto Roman verifica daca autoturismul a fost declarat furat pe plan intern si international.

Verificarea furtului in bazele de date ale politiei nu va poate garanta ca masina nu este furata. Se poate intampla ca furtul sa nu fi fost inca declarat sau ca furtul sa fi avut loc intr-o tara ce nu furnizeaza date pe plan international.

In cazul in care aveti suspiciuni privind furtul unui autoturism pe care doriti sa il achizitionati, evitati sa il cumparati daca acesta si-a schimbat recent proprietarul sau daca tranzactia este realizata printr-un intermediar.

Scapati de birocratie si de drumuri interminabile apeland la serviciile noastre de inmatriculari si proceduri conexe!

Tel: 031-4322567

Comentarii