Calculator Timbru Auto 2014 (taxa de mediu) - Descarca aplicatia gratuita

Incepand cu anul 2014, va oferim Calculatorul de Timbru Auto (timbrul de mediu) si in varianta de program pentru Microsoft Windows. Astfel, puteti calcula valoarea timbrului de mediu fara sa fiti conectati in permanenta la site-ul nostru.

Tot ce aveti de facut este sa descarcati programul gratuit (calculator-timbru.exe) (552Kb) si sa il instalati pe orice versiune desktop de Windows, incepand cu Windows XP. Introduceti apoi valorile corespondente masinii pentru care doriti sa calculati valoarea timbrului de mediu din 2014.

Calculator Taxa Auto 2014 - Captura Ecran

Calculator Taxa Auto 2014 – Captura Ecran

Pentru orice nelamuriri privind functionarea programului Calculator Timbru Auto 2014 pentru Windows, va rugam sa ne contactati prin email la contact@servicii-inmatriculare.ro.

Calculator online pentru taxa auto de timbru 2014

Calculul este realizat conform OUG 9 / 2013 si are un caracter estimativ. Valoarea impusa a timbrului de mediu poate fi obtinuta numai prin indeplinirea procedurilor legale.

Alege categoria
Capacitate cilindrica (cmc)
Norma de poluare
Vechimea autovehiculului
Emisia de dioxid de carbon – grame CO2/km
(afla valoarea emisiilor CO2 aici)
Tip autovehicul
Timbru de mediu in Euro
Timbru de mediu in Lei *
Curs de schimb valutar :
EURO / 1 gram CO2 km pentru categoria M1 (normele de poluare E5, E4 si E3):
EURO / 1 cmc pentru categoria M1 (normele de poluare E2, E1 si Non-Euro) si pentru celelalte categorii auto:
Cota de reducere % :

* Calculatorul taxei de timbru auto determina valoarea in lei a timbrului de mediu pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Pentru anul 2014, rata de schimb in lei a monezii Euro – stabilita de Comisia Europeana la 1 Octombrie 2013 – este de 4,4485.

Scapati de birocratie si de drumuri interminabile apeland la serviciile noastre de inmatriculari si proceduri conexe!

Tel: 0743-290310

Aplicarea timbrului de mediu pentru autovehicule

Timbrul de mediu se aplica, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2013, autovehiculelor pentru care la rubrica 1 “Categoria” din cartea de identitate a vehiculului este inscris unul dintre codurile: M1, M1G, M2, M2G, M3, M3G, N1, N1G, N2, N2G, N3 sau N3G.

Pentru autovehiculele inmatriculate in Romania dupa data de 1 ianuarie 2007, pentru care se solicita transcrierea dreptului de proprietate, timbrul se achita si in cazul in care:

  • nu a fost achitata taxa pe poluare, potrivit reglementarilor in vigoare la momentul inmatricularii;
  • transferul de proprietate intervine dupa incetarea unei exceptari sau scutiri in baza careia s-a realizat inmatricularea, potrivit reglementarilor in vigoare la momentul inmatricularii;
  • s-a dispus de catre instante restituirea sau inmatricularea fara plata taxei pe poluare.

Calculul celorlalte taxe de inmatriculare

In cazul in care doriti sa calculati totalul taxelor de inmatriculare aferente unui anumit automobil, puteti folosi acest calculator pentru taxele de inmatriculare ce va va prezenta totalul taxelor si costurilor de inmatriculare, in functie de raspunsurile pe care le veti da.

Comentarii